Kosten gebitsreiniging hond

Kenmerken van een slecht gebit bij de hond

– Slechte adem
– Ontstoken tandvlees (roodheid, zwelling, bloeden)
– Bruin gele aanslag op de tanden
– Kwijlen
– Tandenknarsen
– Zwellingen aan de bek of in het gezicht (kop of snuit)
– Veel drinken

Maak een afspraak voor een gebitscontrole

Komt één of meerdere symptomen voor bij uw hond? Dan is het verstandig een afspraak te maken bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen. Wij merken in de praktijk dat een probleem aan het gebit van hun hond eigenaren makkelijk ontgaat. Wij kunnen u helpen door het gebit van uw hond regelmatig te controleren. We geven tips over tanden poetsen, andere manieren van gebitsverzorging. We geven advies als er een gebitsreiniging nodig is.

Maak een afspraak

Wat zijn de kosten van een gebitsreiniging van de hond?

Als u de kosten wilt weten van de gebitsreiniging van uw hond, kijkt u voor een inschatting dan hier

De dierenarts kan u een nog preciezere indicatie geven als u eerst met uw hond langskomt voor een gebitscontrole. De kosten van een gebitsreiniging van een hond zijn opgebouwd uit de kosten van de narcose en de gebitsreiniging en de kosten voor het trekken van kiezen en tanden. Niet altijd is het nodig om kosten te maken voor het trekken van tanden en kiezen.

Professionele gebitsreiniging altijd onder narcose

Een professionele gebitsreiniging kan alleen worden gedaan onder algehele narcose.

  • Door de narcose is het dier vrij van stress en pijn.
  • Door de narcose kan de dierenarts alle tanden en kiezen goed beoordelen.
  • Het is mogelijk om röntgenfoto’s te maken van de kieswortels.
  • Een narcose is niet bedoeld om tijd te winnen voor de dierenarts.

Tanden schoonmaken is iets anders dan een professionele gebitsreiniging. Het verschil zit hem in de benadering van het gebit. Bij poetsen en tandsteen wegkrabben kun je de snijtanden en voorste kiezen aan de buitenzijde bij een brave hond wel bereiken. Echter, geen enkele hond zal het toestaan om ook langdurig aan de tongzijde te kijken en te krabben , ook onder het tandvlees. Juist onder het tandvlees zijn de voor ons niet zichtbare ontstekingen.

Natuurlijk wegen we vooraf goed af het verantwoord is om uw hond onder narcose te brengen. Gebitsproblemen komen vaker voor bij oudere dieren.  De dierenarts maakt op basis van het lichamelijk onderzoek een inschatting van de algehele conditie van uw hond.

 

 

Lees meer over het gebit van uw hond op onze hondengebitpagina.