Gebitsbehandeling hond Nijmegen en omgeving

Goede gebitsverzorging voor uw hond is essentieel

Een goede gebitsbehandeling is belangrijk voor welzijn en gezondheid van uw hond; een schoon en gezond gebit van de hond geldt als een voorwaarde voor een gezond en lang leven. Stinken uit de bek of een slecht gebit begint vaak met de ontwikkeling van tandplak en tandsteen. Daardoor kunnen ontstekingen aan het gebit van de hond ontstaan. De bacteriën die daarbij aanwezig zijn kunnen zelfs via de bloedbaan elders in het lichaam terechtkomen en bijvoorbeeld ontstekingen veroorzaken aan het hart, de nieren of andere organen. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig het gebit van uw hond laat controleren bij de dierenarts. Bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen weten we als geen ander hoe belangrijk een goede gebitsverzorging voor uw hond is!

Gebitsspreekuur hond

Professionele gebitsbehandeling voor de hond op maat

Een professionele gebitsbehandeling van uw hond is maatwerk! Bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen werken we daarom uitsluitend op afspraak en nemen we ruim de tijd. Bovendien proberen we door middel van optimale begeleiding en veel zorgvuldigheid een gebitsbehandeling van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom werken wij bij een professionele gebitsreiniging van de hond altijd volgens een stappenplan. Daarbij wordt de hond onder narcose gebracht. Vervolgens:

  • Wordt iedere tand, kies en het tandvlees van de hond gecontroleerd
  • Reinigen wij het tandvlees, de kiezen en tanden van de hond
  • Worden er, als u dat wilt, röntgenfoto’s gemaakt van de kiezen
  • Worden waar nodig kiezen verwijderd en het tandvlees gehecht

Na een gebitsbehandeling bij ons in Nijmegen kan uw hond weer met een fris en schoon gebit naar huis. Bovendien krijgt u na een gebitsreiniging binnen zeven tot tien dagen een gratis nacontrole. Daarbij wordt gekeken of de gebitsbehandeling bij uw hond is aangeslagen. Ook krijgt u van onze deskundige dierenartsen passend advies en handige tips rondom de gebitsverzorging van uw hond.

Meer over de hond

Dierentandarts voor uw hond in Nijmegen

Wanneer uw hond last heeft van tandplak, tandsteen, een slechte adem, pijn, een afgebroken of losse tand/kies raden wij u aan om een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling van uw hond in Nijmegen in onze dierenkliniek. Wij zijn gevestigd aan de Broerdijk in Nijmegen nabij Ooij, Millingen, Malden, Beek en Groesbeek. Neemt u gerust eens contact op voor meer informatie. Ons deskundige team begeleidt u met veel expertise en enthousiasme bij de gebitsverzorging van uw hond. Topkwaliteit verzorging van het gebit van uw hond is immers onmisbaar!

Contact
Dierenarts Nijmegen en omgeving