‹ Terug naar overzicht

Wat zijn de kosten van een inenting van een kitten?

Kosten inenting van mijn kitten

De kosten van onder andere de  inenting* van een kitten kunt u terugvinden  op onze prijslijst.

https://www.dierenkliniekbroerdijk.nl/prijslijst/.

De kosten van een inenting zijn bij ons opgebouwd uit de kosten van een consult en de kosten van de vaccinatie. Wij zijn van mening dat we u en uw kat het best kunnen helpen door een goed lichamelijk onderzoek van uw kat uit te voeren. Hierdoor krijgen we een goede indruk van zijn gezondheid en kunnen we u optimaal advies geven voor uw kat.

Wij doen geen inenting* zonder consult. ( * met inenting bedoelen we vaccinatie)

Wilt u meer weten over het hoe en waarom van de  inenting van kitten? Lees dan verder.

 

 

Waarom een inenting tegen kattenziekte en niesziekte?

Als een kitten geboren wordt, krijgt hij door het drinken bij de moederpoes antistoffen mee tegen katten- en niesziekte. Het niveau van antistoffen in het bloed van de moederpoes hangt af van het feit dat ze zelf gevaccineerd is geweest tegen katten- en niesziekte.

Na een aantal weken drinken de kittens steeds minder bij de moederpoes en stappen ze over op het eten van  brokjes. Hierdoor daalt het niveau van antistoffen in het bloed van de kittens. Vaak gaan kittens na 8 weken weg bij de moederpoes en kunnen ze helemaal niet meer bij haar drinken.

Inenting kitten

Kittens worden volgens een vast schema gevaccineerd. De eerste inenting krijgt een kitten als hij 9 weken oud is en vaak net verhuisd is naar een ander baasje. . Dit is de inenting tegen de kattenziekte (Feline Parvovirus ( FPV) en niesziekte (Feline Herpes Virus (FHV)  en Feline Calicivirus (FCV).

De tweede inenting volgt op 12 weken. Kittens mogen vanaf de leeftijd van 12 weken ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid ( Rabiës). Maar dit is niet verplicht.

 

Inenting biedt helaas geen 100% bescherming. Door middel van vaccinatie wordt een kitten beschermd en loopt uw kitten minder kans om heel erg ziek te worden door een besmetting met deze virussen.

Katten van 1 jaar oud
Katten van 1 jaar oud krijgen een opnieuw de inenting tegen katten- en niesziekte. Nu is de basis inenting van uw kitten voltooid.

‹ Terug naar overzicht