‹ Terug naar overzicht

Dienstdoende dierenarts in Nijmegen

Wie is de dienstdoende dierenarts in Nijmegen?

Als uw huisdier ziek wordt of dringend de hulp van een dierenarts in Nijmegen nodig heeft buiten normale openingstijden, bent u vaak aangewezen op de dienstdoende dierenarts.

Niet elke dierenkliniek is ’s avonds en in het weekend geopend en uw dierenarts is verplicht om een dienstregeling te hebben voor de tijden dat de kliniek niet geopend is.

Wie is uw dierenarts in Nijmegen?

U doet er goed aan om zich voor te bereiden. Welk nummer moet u bellen in geval van nood voor uw huisdier? Vraag aan uw dierenarts in Nijmegen hoe hij of zij de dienst geregeld heeft mocht u buiten openingstijden diergeneeskundige zorg nodig hebben. Uw dierenarts heeft vaak wel een visitekaartje of praktijkfolder waar het spoednummer op staat.

Het overleg Nijmeegse Dierenartsen

De meeste dierenklinieken in de gemeente Nijmegen hebben zich verenigd in Het Overleg Nijmeegse Dierenartsen ( O.N.D.) Deze Nijmeegse dierenklinieken hebben de avond- en weekenddiensten onderling verdeeld en communiceren met elkaar over de in de spoeddienst behandelde dieren.

De dierenartsen van de O.N.D. wisselen de spoeddiensten elke 24 uur af. U belt het spoednummer 0900- 112 0123  en u krijgt dan 1 van deze dierenartsen aan de telefoon. De dierenarts zal u altijd vragen bij welke dierenarts u uw dieren hebt ingeschreven. Bent u geen klant bij een dierenarts die aangesloten is bij de O.N.D. dan zal de dierenarts u vragen om eerst uw eigen dierenarts te bellen.

Per 1 mei 2020 is de spoeddienst regeling aangepast . Lees hier meer

Elke dierenkliniek is verplicht een dienstregeling te treffen voor zijn klanten. Luister altijd het bericht op het antwoordapparaat volledig af. Hierop wordt het spoednummer vermeld dat u kunt bellen ingeval van nood.

Tips om uw dienstdoende dierenarts in Nijmegen te bereiken:

  • Vraag uw eigen dierenarts in Nijmegen hoe de dienstregeling is geregeld.
  • Noteer eventueel het spoednummer in uw telefoon of bewaar het bij andere belangrijke documenten
  • Luister de boodschap op het antwoordapparaat van uw dierenarts helemaal af. Hierop wordt het nummer van dienstdoende dierenarts vermeld.
  • Als u zelf geen vervoer hebt om snel naar een dierenarts te gaan, dan is het wel fijn als u iemand kunt bellen die u kan helpen.
  • Een dierenarts waar u geen klant bent, is niet verplicht om dieren buiten de dienstregeling te helpen. Hij kan u verwijzen naar de dienstregeling van de dierenarts waar u klant bent.
  • Zorg dat u de relevante medische gegevens van uw huisdier makkelijk kunt vinden.

Neem direct contact met ons op

Wil jij direct meer informatie over een dienstdoende dierenarts in Nijmegen? Neem direct contact met ons op.

Meer informatie
‹ Terug naar overzicht