‹ Terug naar overzicht

Hoe vaak moet ik met mijn hond naar de dierenarts?

Hoe vaak moet ik met mijn hond naar de dierenarts?

Hoe vaak je met je hond naar de dierenarts gaat, hangt af van de levensfase van je hond.

Heb je een pup?

Doorgaans komt een pup bij zijn nieuwe eigenaar als hij 7 of 8 weken oud is. We adviseren je om kort na aanschaf van je nieuwe pup bij ons langs te komen voor een gezondheidscontrole. Meestal valt de eerste gezondheidscontrole samen met de tweede puppyvaccinatie. Tijdens deze eerste kennismaking met ons als dierenarts doen we er alles aan om de eerste indruk  van de dierenkliniek zo goed  te laten zijn. We vinden het erg belangrijk dat de pup zich op zijn gemak voelt bij Dierenkliniek Broerdijk. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn baasje.

Zo kom je met een pup 2 keer met een tussentijd van 3 weken bij de dierenarts voor gezondheidscontrole en vaccinaties, dus op een leeftijd van 9 weken en 3 maanden. Tijdens de eerste gezondheidscontroles besteden we bij Dierenkliniek Broerdijk veel aandacht aan het lichamelijk onderzoek. Hierbij let de dierenarts op aangeboren afwijkingen ,  bekijkt het gebit en luistert naar hart en longen. Verder is er uitgebreid tijd voor het nagaan hoe vaak je pup al ontwormd is en wanneer dit weer moet gebeuren. De chip wordt gecontroleerd. Ook bespreken we de voeding en opvoeding.

Heb je een pup van 6 maanden oud?  Dan is het tijd voor de jonge honden consult!

3 maanden na de derde puppyvaccinatie roepen we je pup op voor een jonge honden controle.

Tussen de vierde en de zevende levensmaand van een pup verandert er ontzettend veel, zowel op lichamelijk gebied alsmede in zijn gedrag; Hij groeit hard wisselt zijn tanden, komt in de puberteit.

Om die reden plannen we voor pups die in onze kliniek gevaccineerd zijn een kosteloos jonge honden consult in. Lees meer.

Is jouw hond tussen de 2 en 6 jaar oud?

Als je hond  tussen de 2 jaar  en 6 jaar oud is en hij oogt gezond en is levendig, hoe vaak ga je dan met je hond naar de dierenarts?

Je hond is een jonge hinde, sterk supersterk, snel en met een uitstekend uithoudingsvermogen. Hij eet als een bootwerker en zijn ontlasting ziet er altijd supergoed uit!

Fantastisch! Zo zien we het graag en we helpen je graag om dat zo te houden. Omdat we als dierenartsen met een professionele blik naar dieren kijken kunnen we je goede adviezen geven om je hond  in topconditie en optimale gezondheid te houden. Dat is je hond toch zeker wel waard?

We adviseren je om ieder jaar 1 keer met je hond op onze kliniek te komen voor een gezondheidscontrole.

Om optimaal van de gezondheidscontrole te kunnen profiteren hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Als je deze vragenlijst met vragen over de gezondheid van je hond invult voordat je met je hond op consult komt, kan de dierenarts je hond nog beter helpen.

 

Is jouw hond ouder dan 6 jaar oud?

Hoe vaak ga je je dan met je hond naar de dierenarts?

We adviseren je om een keer per  jaar met je hond te komen voor een gezondheidscontrole.

Lees meer.

Om optimaal van de gezondheidscontrole te kunnen profiteren hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Als je deze vragenlijst met vragen over de gezondheid van je hond invult voordat je met je hond op consult komt, kan de dierenarts je hond nog beter helpen.

 

‹ Terug naar overzicht