‹ Terug naar overzicht

Hoe vaak moet ik mijn kat naar de dierenarts?

Hoe vaak moet ik met mijn kat naar de dierenarts?

Hoe vaak je met je kat naar de dierenarts gaat, hangt af van de levensfase van je kat.

Heb je een kitten?

Doorgaans komt een kitten bij zijn nieuwe eigenaar als hij 7 of 8 weken oud is. We adviseren je om kort na aanschaf van je nieuwe kitten bij ons langs te komen voor een gezondheidscontrole. Meestal valt de eerste gezondheidscontrole samen met de vaccinatie. Tijdens deze eerste kennismaking met ons als dierenarts doen we er alles aan om de eerste indruk  van de dierenkliniek zo goed  te laten zijn. We vinden het erg belangrijk dat het kitten zich op zijn gemak voelt bij Dierenkliniek Broerdijk. Dat geldt natuurlijk ook voor zijn baasje.

Zo kom je met een kitten 2 keer met een tussentijd van 3 weken bij de dierenarts voor gezondheidscontrole en vaccinaties, dus meestal op een leeftijd van 9 weken en 3 maanden. Tijdens de eerste gezondheidscontroles besteden we bij Dierenkliniek Broerdijk veel aandacht aan het lichamelijk onderzoek. Hierbij let de dierenarts op aangeboren afwijkingen,  bekijkt het gebit en luistert naar hart en longen. Verder is er uitgebreid tijd voor het nagaan hoe vaak je kitten al ontwormd is en wanneer dit weer moet gebeuren. Eventueel kunnen we je kitten ook chippen. Ook bespreken we de voeding en opvoeding.

Is jouw kat tussen de 2 en 6 jaar oud?

Als je  kat  tussen de 2 jaar  en 10 jaar oud is en hij oogt gezond en is levendig, hoe vaak moet je dan met je kat naar de dierenarts?

Je kat  is een jonge god(in),  supersterk, snel en met een uitstekend uithoudingsvermogen. Hij eet als een bootwerker en zijn ontlasting ziet er altijd supergoed uit!

Fantastisch! Zo zien we het graag en we helpen je graag om dat zo te houden. Omdat we als dierenartsen met een professionele blik naar dieren kijken kunnen we je goede adviezen geven om je kat in optimale gezondheid te houden. Dat is jouw kat toch zeker wel waard?

We adviseren je om ieder jaar 1 keer met je kat op onze kliniek te komen voor een gezondheidscontrole.

Om optimaal van de gezondheidscontrole te kunnen profiteren hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Als je deze vragenlijst met vragen over de gezondheid van je kat  invult voordat je met je kat op consult komt, kan de dierenarts je kat nog beter helpen.

 

Is jouw kat ouder dan 10 jaar oud? Hoe vaak ga je je dan met je kat naar de dierenarts?

We adviseren je om minimaal 1 keer per  jaar, maar beter nog 2 x  per jaar met je kat  te komen voor een gezondheidscontrole.

Extra aandacht voor de senioren

Katten van 10 jaar en ouder behoren tot de senioren. We besteden bij senior dieren extra aandacht aan specifieke gezondheidskenmerken. Zo wegen we een kat altijd, bij een gewichtsafname van meer dan 15 %  controleren we de   urine en de bloeddruk.

Om optimaal van de gezondheidscontrole te kunnen profiteren hebben we een vragenlijst ontwikkeld. Als je deze vragenlijst met vragen over de gezondheid van je kat invult voordat je met je kat op consult komt, kan de dierenarts je kat nog beter helpen. We hebben ook een vragenlijst waardoor je erachter kunt komen of jouw kat misschien artrose heeft. Artrose komt veel voor bij katten die ouder zijn dan 10 jaar. Doe de artrose test voor je kat.

 Heeft je kat meerdere symptomen van artrose? Dan zijn er verschillende manieren om de gewrichten van je kat te ondersteunen. Overleg met de dierenarts welke ondersteuning voor jouw kat de beste is.

‹ Terug naar overzicht