‹ Terug naar overzicht

5 redenen voor een jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond

 • Gezondheid

  De gezondheid van uw huisdier is erg belangrijk. Door jaarlijks  met uw hond naar de dierenarts te gaan voor gezondheidscontrole krijgt u inzicht in de gezondheidstoestand van uw hond. En zeg nou zelf; dat is uw hond toch zeker wel waard? De dierenarts controleert uw hond tijdens de gezondheidscontrole van top tot teen. Vul ter voorbereiding aan uw bezoek alvast de vragenlijst in

 • Gewicht

  Uw hond wordt bij ieder bezoek aan onze kliniek gewogen op dezelfde weegschaal. Door het gewicht van uw hond telkens bij te houden, hebben we goed inzicht in de groei ( bij pups) en krijgen we een indruk wat een gezond gewicht is voor uw hond. Mocht een hond in een jaar tijd veel aangekomen zijn, dan is dat reden om hem op dieet te zetten. Is een hond juist veel afgevallen, zonder dat dit te bedoeling was, dan is dit een reden om op zoek te gaan naar de oorzaak van dit gewichtsverlies.

 • Gebit

  Een goed gebit is een waardevol bezit. Dit geldt ook zeker voor uw hond! Bij een gezondheidscontrole wordt het gebit van uw hond uitgebreid bekeken. Het bekijken van het gebit is iets waar veel hondeneigenaren tegenop zien. Wij voeren bij ieder bezoek een gebitsinspectie uit en we geven u tips over het tandenpoetsen en andere manieren van gebitsverzorging. Lees meer over de gebitsbehandeling van honden.

 • Vacht

  De vacht van een hond weerspiegelt zijn gezondheid. Een grondig onderzoek van huid en vacht hoort bij de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond. Zo komen we tijdig onregelmatigheden op het spoor; bultjes, wratjes, wondjes, maar ook schilfers, teken en vlooien. Lees meer over huid- en vachtproblemen bij de hond.

 • Vaccinatie

  Vaccinaties op maat: bespreek het met de dierenarts
  We vaccineren honden tegen ziektes waarvan ze anders ernstig ziek zouden worden en tegen ziektes die erg besmettelijk zijn. Meestal valt een vaccinatie samen met de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond . Met een vaccinatie beschermt u uw hond tegen veel voorkomende hondenziektes. Wilt u meer weten over vaccinatie van de hond? Lees dan verder over vaccinaties.

  Vaccineren op maat
  Tijdens de gezondheidscontrole nemen we de specifieke situatie van uw hond onder de loep.

 • Hoe oud is uw hond?
 • Wanneer is uw hond voor het laatst gevaccineerd?
 • Gaat uw hond het komende jaar in pension?
 •   Gaat hij naar een hondenopvang of gaat uw hond mee met de uitlaatservice?
 • Neemt u uw hond mee op vakantie naar het buitenland?De dierenartsen van dierenkliniek Broerdijk adviseren om honden jaarlijks te vaccineren tegen de ziekte van Weil ( Leptospirose) en tegen kennelhoest. Van deze ziektes is bewezen dat de bescherming recht evenredig is met de hoeveelheid antistoffen.
 • Dat betekent dat een hond beter beschermd is naarmate hij vaker wordt ingeënt.
‹ Terug naar overzicht