‹ Terug naar overzicht

Artrose bij honden

Het wordt buiten steeds kouder en niet alleen wij kunnen daar last van hebben, maar ook onze huisdieren. Vooral oudere honden kunnen in deze koude maanden veel last krijgen van hun gewrichten. Artrose is een veelvoorkomende oorzaak van deze gewrichtsklachten.

Wat is artrose bij honden?

Bij artrose slijt het kraakbeen in de gewrichten af, waardoor ontstekingen worden veroorzaakt. Het begint met een beetje stijfheid bij uw hond, die vermindert wanneer uw hond beweegt. Hierdoor lijkt het best mee te vallen, maar hoe langer uw hond rondloopt met artrose, des te pijnlijker het wordt. Het kan zelfs zo erg worden dat de pijn blijft, ook wanneer uw hond niet beweegt.

Helaas is artrose op dit moment nog ongeneeslijk, maar u kunt uw hond wel op andere manieren ondersteunen en de pijn verzachten. Ga altijd naar uw dierenarts om te bepalen welke behandelmethode het best is voor uw hond. Mogelijke behandelingen zijn onder andere:

Behandeling van artrose bij honden

–  Een dieet om gewrichten te ondersteunen en een optimaal lichaamsgewicht te krijgen
– Voedingssupplementen om de gewrichten te ondersteunen
– Pijnstillers en ontstekingsremmers;
– Fysiotherapie (massage)-Hydrotherapie, dit zijn speciale oefeningen in een hondenzwembad om uw hond zijn gewrichten onbelast te laten bewegen;

Wat doen voedingssupplementen voor honden met artrose?

Vaak kunt u uw dier ook ondersteunen door gebruik te maken van voedingssupplementen. Wij hebben verschillende voedingssupplementen ter ondersteuning van de gewrichten van uw hond beschikbaar op onze webshop. De voedingssupplementen kunnen een ontstekingsremmende werking hebben, helpen met gewrichten versoepelen en ondersteunen bij het voorkomen van de afbraak van kraakbeen. Sommige voedingssupplementen, zoals Flexadin Plus zijn extra smakelijk gemaakt en kunnen als beloning of traktatie gegeven worden.

Bent u bang dat uw oudere hond last heeft van artrose? Kom dan met uw senior dier langs bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen voor een Senioren Advies. Onze paraveterinair onderzoekt uw huisdier en geeft adviezen over de verzorging en voeding. Eventuele aanwijzingen voor fysieke problemen worden direct opgespoord! U kunt nu al voor € 5,- terecht bij ons in de kliniek voor een Senioren Advies.

Neem contact met ons op en maak een afspraak!

‹ Terug naar overzicht