‹ Terug naar overzicht

Gebitsspreekuur hond

Als uw hond uit zijn bek stinkt, is de kans groot dat uw hond een ontsteking in zijn bek heeft. Dus dan is het verstandig om zijn gebit na te laten kijken. Bij ons kunt u elke woensdagmiddag  tussen 12.00 – 13.00 uur terecht op het speciale gebitsspreekuur voor advies over gebitsverzorging van uw hond door onze assistente.

Tijdens het gebitsspreekuur:

  • voert de assistente controles uit van gebitsbehandelingen van uw hond die door de dierenarts zijn uitgevoerd.
  • kan de assistente u tandenpoetsinstructie geven als dit door de dierenarts is geadviseerd
  • kan de assistente samen met u het gebit van uw hond bekijken als u denkt dat er iets mis is.

Waarom een gebitsspreekuur?

Tijdens een gezondheidscontrole van uw hond door de dierenarts wordt ook altijd het gebit gecontroleerd. De optimale verzorging van het gebit bestaat, net als bij de mens uit het tandenpoetsen. Tanden poetsen is bij de hond nog lang niet zo vanzelfsprekend als bij de mens. Het vergt dan ook veel geduld en motivatie van u als eigenaar om uw hond te laten wennen aan het fenomeen tanden poetsen.

Wij kunnen het belang van een goed gebit bij de hond niet genoeg benadrukken. Tanden poetsen van uw hond kan veel leed in de toekomst voorkomen.

Om u op weg te helpen, bieden we u en uw hond een tandenpoets instructie aan. Voor deze instructie kunt u een afspraak maken op het gebitsspreekuur bij onze assistente. Zij helpt u en uw hond op weg met tips en trucs en vertelt u hoe u stapsgewijs uw hond kunt laten wennen aan het feit dat u zijn tanden poetst.

Aan het consult dat wordt uitgevoerd tijdens het gebitsspreekuur door de assistente zijn geen kosten verbonden. Wel werkt de assistente op afspraak, dus bel 024-3225331 of mail ons voor een afspraak op info@dierenkliniekbroerdijk.nl

We raden u aan om samen met uw hond langs te komen. Voor het goed slagen van een instructie voor tanden poetsen is het belangrijk dat u de eerste stappen van het tandenpoetsen al oefent in de behandelkamer.

 

‹ Terug naar overzicht