‹ Terug naar overzicht

Huidproblemen bij de hond

De meest voorkomende huidproblemen bij de hond zijn jeuk en kaalheid.

Huidproblemen bij de hond:jeuk.

Indien uw hond erg veel rode uitslag heeft op de buik of op de rug kan er zelfs sprake zijn van een allergie tegen vlooien. Als uw hond last heeft van jeuk, dan is het meest eenvoudige om te doen een controle op de aanwezigheid van vlooien. Wist u dat een hond ook allergisch kan zijn voor graspollen? Dus hooikoorts kan hebben? De klachten zijn anders dan bij de mens en uiten zich als jeuk.We noemen dit atopie. Honden kunnen voor allerlei zaken atopisch zijn en bepaalde rassen hebben meer last van, bv West Highland White terriër, labrador, Golden Retriever, Boxer en Duitse Herder. Typische atopie klachten zijn bijten op de pootjes veel krabben en schudden met de kop.

Huidproblemen bij de hond : Voeding kan een rol spelen bij jeuk.
Een voedselallergie komt regelmatig voor bij honden. Wij adviseren dan om een hypoallergeen dieet te geven om vast te stellen of er inderdaad sprake is van voedselallergie.

Huidproblemen bij de hond komen vaak voor. Naast jeuk komt kaalheid regelmatig voor.Hierbij maken we onderscheid in kaalheid met jeuk en kaalheid zonder jeuk.
De meest voorkomende oorzaken van kaalheid met of zonder jeuk bij de hond zijn:

  • Allergische reactie
  • Schurftmijtinfectie
  • Schimmel
  • Vlooien
  • Stofwisselingsproblemen
  • Erfelijke aandoeningen

Kaalheid zonder jeuk of met weinig jeuk kan door een schimmel worden veroorzaakt. Bij schimmel is er sprake van een kale schilferige huid en worden typische ronde plekken gevormd. Met een speciale lamp en een kweek kan schimmel vastgesteld worden.

 

‹ Terug naar overzicht