‹ Terug naar overzicht

Huisvisite voor euthanasie hond

Huisvisite voor euthanasie hond

Er zijn situaties waarin u liever niet met uw dier naar de kliniek komt. Als u uw dier thuis wilt laten inslapen bijvoorbeeld. Wij begrijpen dat heel goed en we komen dan ook graag naar u toe voor een  euthanasie van uw hond in alle rust in zijn vertrouwde omgeving*.

Wanneer neem ik de beslissing tot euthanasie van mijn hond?

Meestal gaat het om een dier dat al langere tijd ziek is of door ouderdom geen kwaliteit van leven meer heeft. Als u euthanasie van uw hond overweegt, is het vaak prettig als u met iemand kunt overleggen. Belt u ons gerust voor advies.

Hoe verloopt de euthanasie van een hond?

De dierenarts geeft uw hond een injectie met  narcosemiddel. Hiervan valt uw hond in uw bijzijn in een diepe slaap en merkt dan verder niets meer. Als tweede krijgt uw hond een euthanasiemiddel direct in de bloedbaan zodat de dood snel in zal treden.

Wat gebeurt er met mijn mijn hond na de euthanasie?

Als uw hond is overleden kiest u wat er vervolgens met hem of haar gaat gebeuren. Dit kan in overleg met de dierenarts ter plekke. Het kan prettig zijn om er van tevoren eens over na te denken. Kiest u voor crematie? Geeft u dan aan of u het prettig vindt als de dierenarts uw hond mee neemt of dat u uw hond liever zelf naar het crematorium brengt.

* ’s avonds en in het weekend kunnen we geen thuisvisites afspreken

‹ Terug naar overzicht