‹ Terug naar overzicht

Houd uw hond gezond; Ga naar de dierenarts voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond!

Gezondheid

De gezondheid van uw huisdier is erg belangrijk. Bij de  jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond krijgt u inzicht in de gezondheidstoestand van uw hond. En zeg nou zelf; dat is uw hond toch zeker wel waard? De dierenarts controleert uw hond tijdens de gezondheidscontrole van top tot teen.

 

Gewicht

Uw hond wordt bij ieder bezoek aan onze kliniek gewogen op dezelfde weegschaal. Door het gewicht van uw hond telkens bij te houden, hebben we goed inzicht in de groei ( bij pups) en krijgen we een indruk wat een gezond gewicht is voor uw hond. Mocht een hond in een jaar tijd veel aangekomen zijn, dan is dat reden om hem op dieet te zetten. Is een hond juist veel afgevallen, zonder dat dit te bedoeling was, dan is dit een reden om op zoek te gaan naar de oorzaak van dit gewichtsverlies. Lees hier over hoe je weet of je hond een goed gewicht heeft.

 

Gebit

Een goed gebit is een waardevol bezit. Dit geldt ook zeker voor uw hond! Bij een gezondheidscontrole wordt het gebit van uw hond uitgebreid bekeken. Het bekijken van het gebit is iets waar veel hondeneigenaren tegenop zien. Wij voeren bij ieder bezoek een gebitsinspectie uit en we geven u tips over het tandenpoetsen en andere manieren van gebitsverzorging. Lees meer over de gebitsbehandeling van honden.

 

Vacht

De vacht van een hond weerspiegelt zijn gezondheid. Een grondig onderzoek van huid en vacht hoort bij de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond. Zo komen we tijdig onregelmatigheden op het spoor; bultjes, wratjes, wondjes, maar ook schilfers, teken en vlooien. Lees meer over huid- en vachtproblemen bij de hond.

 

Vaccinatie

We vaccineren honden tegen ziektes waarvan ze anders ernstig ziek zouden worden en tegen ziektes die erg besmettelijk zijn. Meestal valt een vaccinatie samen met de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond . Met een vaccinatie beschermt u uw hond tegen veel voorkomende hondenziektes. Lees meer over de vaccinaties van uw hond.

‹ Terug naar overzicht