‹ Terug naar overzicht

Jonge Honden Consult

Als uw pup 6 maanden oud is, sturen wij u een oproep om met hem naar de kliniek te komen voor het jonge honden consult. Meestal komt de pup 2 keer vlak achter elkaar bij de dierenarts, namelijk als hij 9 weken en 12 weken oud is. Tijdens deze bezoeken wordt hij goed onderzocht en gevaccineerd.

Tussen de vierde en de zevende levensmaand van een pup verandert er ontzettend veel, zowel op lichamelijk gebied alsmede in zijn gedrag; Hij groeit hard wisselt zijn tanden, komt in de puberteit.

Om die reden plannen we voor pups die in onze kliniek gevaccineerd zijn een kosteloos jonge honden consult in.

Tijdens dit consult doet de de dierenarts een uitgebreide gezondheidscontrole en controleert uw pup zorgvuldig.

Wat bespreekt de dierenarts zoal met u tijdens het jonge honden consult?

  • Is het gebit van uw pup volledig gewisseld? Voor een goede ontwikkeling van het gebit is het belangrijk dat de pup op de juiste wijze zijn tanden en kiezen wisselt. Soms blijven melktanden of -kiezen zitten en als dit zo blijft, kan dit op termijn schadelijk zijn voor het blijvende gebit. Vandaar dat we er belang aan hechten het gebit op een leeftijd van 6 maanden te controleren. We adviseren u om vanaf dit moment het gebit van uw hond te controleren en te poetsen.
  • Hoeveel weegt uw pup? De laatste keer dat we uw pup hebben gewogen was op 3 maanden leeftijd. Om inzicht te krijgen in de groei en de ontwikkeling van de botten en spieren is het belangrijk om te weten of de groei volgens plan verloopt. Ook voor het toedienen van wormkuren en preventieve bescherming tegen vlooien en teken is het een juiste dosering van belang. Daarom is het ook belangrijk om het gewicht van uw pup te weten.
  •  Voedingspatroon, soort voeding. We bespreken de soort voeding en hoe vel en hoe vaak uw pup per dag te eten krijgt. Gaat alles naar wens? Prima zo! Ondervindt u problemen? Heeft uw pup bijvoorbeeld diarree of eet hij schrokkerig of eet hij  juist niet graag? Wij geven u graag tips en advies.
  •  Gedrag. Bij het opvoeden van een pup komt heel wat kijken. Zit u met uw pup op een cursus? Als u tegen moeilijkheden aanloopt in de opvoeding van uw pup geven we u graag advies.
  •  Castratie of sterilisatie van uw hond. Met welk doel hebt u uw hond in huis gehaald? Wilt u misschien gaan fokken? Als u geen plannen in die richting hebt, is dit een goed moment om het eens over de castratie of sterilisatie van uw hond te hebben.
  • U kunt zelf uiteraard ook vragen stellen! Natuurlijk kunt u tijdens het jonge honden consult vragen stellen aan de dierenarts over de opvoeding en verzorging van uw opgroeiende hond.

 

 

‹ Terug naar overzicht