‹ Terug naar overzicht

Gebit van mijn hond reinigen, wat kost dat?

Het gebit van mijn hond reinigen, wat kost dat nou eigenlijk? Voor het  gebit reinigen van een hond hebben wij geen standaard tarief.  WE zullen u in dit artikel uitleggen waarom niet.

We geven u graag een helder antwoord. Voor  een goede inschatting komt u eerst  met uw hond langs op de kliniek. De dierenarts of assistente kijkt  het gebit van uw hond  na. Hij of zij adviseert dan of het gebit van uw hond gereinigd moet worden .

Iedere woensdag hebben wij hiervoor een speciaal gebitsspreekuur. U kunt op afspraak terecht voor goed, kosteloos advies.

 

Wanneer is  een gebitsreiniging nodig?

  • slechte adem
  • speekselen
  • afwijkend eetgedrag ( linker- of rechterkant ontzien)

Iedere hond heeft evenveel tanden en kiezen. Daarom hanteren we voor een gebitsreiniging hond  een standaard tarief per gewichtscategorie. Dit heeft te maken met de hoeveelheid toe te dienen narcosemiddel. en pijnstilling .Zie onze prijslijst voor meer informatie.

Gebit reinigen van een hond is niet mogelijk zonder narcose.

Zonder narcose kan de dierenarts de bek en het gebit van uw hond niet goed nakijken. Een beetje tandsteen weg krabben is niet hetzelfde als een professionele gebitsreiniging.

Hoe verloopt een professionele gebitsreiniging bij de hond?

  • Uw hond wordt onderzocht door de dierenarts.

Als er sprake is van veel gewichtsverlies of uitgebreide tandvleesontsteking adviseren we eerst een bloedonderzoek te doen. Dit bloedonderzoek is niet bij de kosten van de gebitsreiniging inbegrepen.

  • Uw hond wordt onder narcose gebracht.

Uw hond krijgt narcose middel en pijnstilling toegediend. daarna wordt uw hond geintubeerd. Dat is een beademingsbuisje in de luchtpijp dat tegelijk de luchtweg afsluit voor alle water en vuil dat vrijkomt bij de gebitsreiniging. Uw hond krijgt ook een waakinfuus. Tijdens de narcose krijgt uw hond zuurstof en gasnarcose. Uw hond wordt warm gehouden en tijdens de narcose goed bewaakt door de paraveterinair.

  • De gebitsreiniging  van uw hond begint.

Alle tanden en kiezen worden onderzocht en gereinigd.

  • Van verdachte tanden en kiezen worden röntgenfoto’s gemaakt.

De wortels van tanden en kiezen niet kunnen zien. Daarom maken we ontstoken tanden en kiezen  een röntgenfoto.

Al het bovenstaande is inbegrepen in de professionele gebitsreiniging.

Als blijkt dat het nodig is om een kies te trekken dan volgt dit na de professionele gebitsreiniging.

De meeste kiezen van de hond hebben meerdere wortels hebben. Daarom moeten ze voor het trekken eerst doorgezaagd worden. Je kunt gerust zeggen dat het trekken van tanden en kiezen een operatie is. Afhankelijk van de hoeveel tijd er nodig is wordt er per 10 minuten operatietijd in rekening gebracht.

Dus, nu u dit artikel hebt gelezen, merkt u dat de hoeveelheid werk erg verschilt tussen honden.U merkt dat het niet mogelijk is een algemene prijsindicatie te geven. We zijn u graag van dienst met een persoonlijke offerte.

 

 

 

‹ Terug naar overzicht