‹ Terug naar overzicht

Wat kost een gebitsreiniging van mijn hond?

Het is een veelgestelde vraag: “Wat kost een gebitsreiniging van mijn hond?”

 

Het begint met het nakijken van het gebit van uw hond

We geven u graag een helder antwoord. Om te komen tot een goede inschatting is het verstandig om voorafgaand aan de voorgenomen behandeling eerst eens met uw hond langs te komen op de kliniek zodat de dierenarts of dierenartsassistent het gebit van uw hond zo goed mogelijk kan bekijken. Iedere woensdag hebben wij hiervoor een speciaal gebitsspreekuur. U kunt op afspraak terecht voor goed, kosteloos advies.

Er zijn enkele signalen die erop wijzen dat een gebitsreiniging nodig is:

  • slechte adem
  • speekselen
  • afwijkend eetgedrag ( linker- of rechterkant ontzien)

Iedere hond heeft in principe evenveel tanden en kiezen. Daarom hanteren we voor een gebitsreiniging hond  een standaard tarief per gewichtscategorie. Dit heeft te maken met de hoeveelheid toe te dienen narcosemiddel. en pijnstilling .Zie onze prijslijst voor meer informatie.

Het  professioneel reinigen van het gebit van een hond is niet mogelijk zonder narcose.

 

Een uitgebreid onderzoek van de mondholte van de hond en een onderzoek van het gebit van een hond is niet mogelijk zonder een narcose. Het bij een wakkere hond een beetje tandsteen weg krabben is niet hetzelfde als een professionele gebitsreiniging.

Hoe verloopt een professionele gebitsreiniging bij de hond?

 

  • Uw hond wordt voorafgaand aan de gebitsreiniging onderzocht door de dierenarts.

Als er sprake is van veel gewichtsverlies of uitgebreide tandvleesontsteking adviseren we een pre- anesthetisch bloedonderzoek. Dit bloedonderzoek is niet bij de kosten van de gebitsreiniging inbegrepen.

  • Uw hond wordt onder narcose gebracht.

Uw hond krijgt narcosemiddel en pijnstilling toegediend. daarna wordt uw hond geintubeerd. Dat is een beademingsbuisje in de luchtpijp dat tegelijk de luchtweg afsluit voor alle water en vuil dat vrijkomt bij de gebitsreiniging. Uw hond krijgt ook een waakinfuus. Tijdens de narcose krijgt uw hond zuurstof en gasnarcose. Uw hond wordt warm gehouden en tijdens de narcose goed bewaakt door de paraveterinair.

  • De gebitsreiniging  van uw hond begint.

Alle tanden en kiezen worden onderzocht en gereinigd.

  • Van verdachte tanden en kiezen worden röntgenfoto’s gemaakt.

Omdat we de wortels van tanden en kiezen niet kunnen zien, maken we van tanden en kiezen waarvan we vermoeden dat er iets mis is, een röntgenfoto.

Al het bovenstaande is inbegrepen in de professionele gebitsreiniging.

Als bij het maken van de röntgenfoto’s blijkt dat het nodig is om een tand en/of kies te trekken dan volgt dit na de professionele gebitsreiniging.

Omdat de meeste kiezen van de hond meerdere wortels hebben, moeten ze voor het trekken eerst doorgezaagd worden. Je kunt gerust zeggen dat het trekken van tanden en kiezen een operatie is.

Afhankelijk van de hoeveel tijd er nodig is wordt er per 10 minuten operatietijd in rekening gebracht.

U merkt dat het niet mogelijk is een algemene prijsindicatie te geven. We zijn u graag van dienst met een persoonlijke offerte.

 

 

 

‹ Terug naar overzicht