‹ Terug naar overzicht

Ga 1 x per jaar naar de dierenarts voor een gezondheidscontrole van uw kat

Gezondheid

De gezondheid van uw huisdier is erg belangrijk. Bij de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat krijgt u inzicht in de gezondheidstoestand van uw kat. En zeg nou zelf; dat is uw kat toch zeker wel waard?

De dierenarts controleert uw kat tijdens de gezondheidscontrole van top tot teen:

Chip:

De chip wordt afgelezen en de registratie wordt gecontroleerd. Heeft uw kat nog geen chip? Dan kunt u  tijdens het consult een chip laten plaatsen. Hiervoor hoeft u geen nieuwe afspraak te maken.

Gewicht:

Uw kat wordt bij ieder bezoek aan onze kliniek gewogen op dezelfde weegschaal. Door het gewicht van uw kat telkens bij te houden, hebben we goed inzicht in de groei ( bij kittens) en krijgen we een indruk wat een gezond gewicht is voor uw kat. Mocht een kat in een jaar tijd veel aangekomen zijn, dan is dat reden om hem op dieet te zetten. Is een kat juist veel afgevallen, zonder dat dit te bedoeling was, dan is dit een reden om op zoek te gaan naar de oorzaak van dit gewichtsverlies.

Hart en Longen:

De dierenarts luistert met aandacht naar het hart en de longen. Sssst! Dan moet het enkele ogenblikken helemaal stil zijn!

Gebit:

De dierenarts inspecteert het gebit van uw kat. Zijn alle tanden en kiezen aanwezig? Is er tandsteen of tandvleesontsteking? De

Oren, neus en ogen:

Zijn ze schoon of is er uitvloeiing?

Vacht en nagels:

De dierenarts kamt de vacht met zorg door om de conditie van de vacht en de huid te controleren. Mochten er onverhoopt vlooien of mijten te zien zijn, dan kan dit tijdens het consult behandeld worden.

Ook bespreekt de dierenarts met u het belang van vlooien- en tekenpreventie met u. Hoe vaak uw kat een preventieve behandeling moet krijgen, hangt af van de leefwijze en het aantal katten in huis.

Zijn de nagels te lang? Dan kunnen de nagels tijdens dit consult meteen geknipt worden

Buik:

De dierenarts voelt met aandacht de organen in de buik af. Wist u dat de nieren van de kat gemakkelijk te voelen zijn? Is er iets pijnlijk of is er een dikte te voelen? Hopelijk niet! Maar is dit wel het geval, dan bespreekt de dierenarts dit uiteraard met u. Bij oudere katten adviseren we urineonderzoek te doen ,omdat 3 op de 5 katten vroeg of laat chronische nierziekte krijgen. We kunnen eventueel een blaaspunctie doen tijdens het consult en de urine direct controleren.

Gewrichten:

Voor veel katten op leeftijd geldt: de spieren en gewrichten kunnen stijver worden. Vaak merkt u hier als baasje niet zo veel van.

Katten zullen minder actief worden,meer slapen, zich minder goed wassen .

Voeding:

Voor elke levensfase van de kat  is er verschillende voeding . U kunt met de dierenarts bespreken welke voeding het best bij uw kat past.

Vaccinatie:

Ons advies is om katten jaarlijks te vaccineren tegen niesziekte ( Feline Herpes virus en Feline Calici virus) .

De vaccinatie tegen kattenziekte adviseren we elke 3 jaar te doen. ( Feline Parvo Virus).

Neemt u uw kat mee naar het buitenland ? Dan is een vaccinatie tegen hondsdolheid verplicht.

In sommige gevallen is een aanvullende vaccinatie tegen Bordetella ( neusspray) verplicht.

De dierenarts bespreekt met u welke vaccinaties voor uw kat wenselijk zijn.

 

Ga 1 x per jaar met uw kat naar de dierenarts

Ga 1 x per jaar met uw kat naar de dierenarts

Voor het welzijn van uw kat adviseren we u om 1 x per jaar met uw kat naar de dierenarts te komen.

Maak een afspraak
‹ Terug naar overzicht