‹ Terug naar overzicht

Wat kost de gebitsreiniging van mijn kat? Maak een afspraak!

Het is een veelgestelde vraag: “Wat kost een gebitsreiniging van mijn kat?”

 

Het begint met het nakijken van het gebit van uw kat

We geven u graag een helder antwoord. Om te komen tot een goede inschatting is het verstandig om voorafgaand aan de voorgenomen behandeling eerst eens met uw kat langs te komen op de kliniek zodat de dierenarts  het gebit van uw kat zo goed mogelijk kan bekijken.

Er zijn enkele signalen die erop wijzen dat een gebitsreiniging nodig is:

  • slechte adem
  • speekselen
  • afwijkend eetgedrag ( linker- of rechterkant ontzien)

Iedere kat heeft in principe evenveel tanden en kiezen. Daarom hanteren we voor een gebitsreiniging kat een standaard tarief. Zie onze prijslijst voor meer informatie.

Het  professioneel reinigen van het gebit van een kat is niet mogelijk zonder narcose.

Een uitgebreid onderzoek van de mondholte van de kat en een onderzoek van het gebit van een kat is niet mogelijk zonder een narcose. Het bij een wakkere kat een beetje tandsteen weg krabben is niet hetzelfde als een professionele gebitsreiniging.

Hoe verloopt een professionele gebitsreiniging bij de kat?

  • Uw kat wordt voorafgaand aan de gebitsreiniging onderzocht door de dierenarts.

Als er sprake is van veel gewichtsverlies of uitgebreide tandvleesontsteking adviseren we een pre- anesthetisch bloedonderzoek. Dit bloedonderzoek is niet bij de kosten van de gebitsreiniging inbegrepen.

  • Uw kat wordt onder narcose gebracht.

Uw kat krijgt narcosemiddel en pijnstilling toegediend. daarna wordt uw kat geintubeerd. Dat is een beademingsbuisje in de luchtpijp dat tegelijk de luchtweg afsluit voor alle water en vuil dat vrijkomt bij de gebitsreiniging. Uw kat krijgt ook een waakinfuus. Tijdens de narcose krijgt uw kat zuurstof en gasnarcose. Uw kat wordt warm gehouden en tijdens de narcose goed bewaakt door de paraveterinair.

  • De gebitsreiniging  van uw kat begint.

Alle tanden en kiezen worden onderzocht en gereinigd.

  • Van verdachte tanden en kiezen worden röntgenfoto’s gemaakt.

Omdat we de wortels van tanden en kiezen niet kunnen zien, maken we van tanden en kiezen waarvan we vermoeden dat er iets mis is, een röntgenfoto.

Al het bovenstaande is inbegrepen in de professionele gebitsreiniging.

Als bij het maken van de röntgenfoto’s blijkt dat het nodig is om een tand en/of kies te trekken dan volgt dit na de professionele gebitsreiniging.

Omdat de meeste kiezen van de kat meerdere wortels hebben, moeten ze voor het trekken eerst doorgezaagd worden. Je kunt gerust zeggen dat het trekken van tanden en kiezen een operatie is.

Afhankelijk van de hoeveel tijd er nodig is wordt er per 10 minuten operatietijd in rekening gebracht.

U merkt dat het niet mogelijk is een algemene prijsindicatie te geven. We zijn u graag van dienst met een persoonlijke offerte.

‹ Terug naar overzicht