‹ Terug naar overzicht

Kosten Gebitsreiniging hond

Kosten Gebitsreiniging  hond

 

De maand Februari staat sinds een aantal jaren bij veel dierenartsen in het teken van het gebit van uw hond. Hiermee vragen we aandacht  voor de verzorging van het gebit van uw hond . Bij Dierenkliniek Boerdijk besteden we het hele jaar door veel aandacht aan de verzorging van het gebit van huisdieren. Lees hierover meer op onze pagina over het gebit. Veel oudere honden hebben last van gebitsproblemen. Vaak worden gebitsproblemen niet opgemerkt. Daarom hieronder een aantal symptomen van gebitsproblemen:

Kenmerken van ontstekingen in de bek , het gebit, of het tandvlees bij de hond:

– Slechte adem
– Ontstoken tandvlees (roodheid, zwelling, bloeden)
– Bruin gele aanslag op de tanden
– Kwijlen
– Tandenknarsen
– Zwellingen aan de bek of in het gezicht (kop of snuit)
– Veel drinken

Komt één of meerdere symptomen voor bij uw hond? Dan is het verstandig een afspraak te maken bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen. Wij merken in de praktijk dat een probleem aan het gebit eigenaren makkelijk ontgaat. Wij kunnen u helpen door het gebit van uw kat regelmatig te controleren en te kijken welke vervolgstappen er eventueel nodig zijn.

Wat zijn de kosten van een gebitsreiniging van de hond?

Als u de kosten wilt weten van de gebitsreiniging van uw hond, kijkt u voor een inschatting dan hier

De dierenarts kan u een nog preciezere indicatie geven als u eerst met uw hond langskomt voor een gebitscontrole. De kosten van een gebitsreiniging van een hond zijn opgebouwd uit de kosten van de narcose en de gebitsreiniging en de kosten voor het trekken van kiezen en tanden. Niet altijd is het nodig om kosten te maken voor het trekken van tanden en kiezen.

Professionele gebitsreiniging altijd onder narcose

Wel is het altijd nodig om een professionele gebitsreiniging uit te voeren onder narcose. Dit in tegenstelling tot hetgeen soms wordt beweerd.

Een narcose is niet bedoeld om tijd te winnen voor de dierenarts.  Alleen onder algehele narcose kan het gebit volledig worden bekeken en gereinigd.

Tanden schoonmaken is iets anders dan een professionele gebitsreiniging. Het verschil zit hem in de benadering van het gebit. Bij poetsen en tandsteen weg krabben kun je de snijtanden en voorste kiezen aan de buitenzijde bij een brave hond wel bereiken. Echter, geen enkele hond zal het toestaan om ook langdurig aan de tongzijde te kijken en te krabben , ook onder het tandvlees. Juist onder het tandvlees zijn de voor ons niet zichtbare ontstekingen.

Hoe een professionele gebitsreiniging in zijn werk gaat, leest u hier

 

‹ Terug naar overzicht