Onze kliniek

De wachtkamer

Neemt u plaats in de wachtkamer. We horen het als er iemand binnenkomt en we komen zo snel mogelijk naar u toe!

Doordat we op afspraak werken, hoeft u niet lang te wachten. Komt u medicijnen of voer ophalen? Dit kan gedurende de gehele dag.

Behandelkamers

Voor het consult komt u terecht in een van onze behandelkamers. Hier voeren we het lichamelijk onderzoek uit, we wegen uw huisdier en stellen allerlei vragen over de gewoontes en de gezondheidstoestand van uw huisdier.

Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen aan ons!

Opname

Onze opname ruimte biedt voldoende plaats voor dieren van allerlei soorten en maten. De opname wordt gebruikt voor dieren die geopereerd moeten worden of die geopereerd zijn. Zij kunnen hier rustig uitslapen en bijkomen van de narcose. Ook nemen we dieren op die te ziek zijn om thuis te behandelen en die meer zorg nodig hebben.

In de opname hebben we een aparte afdeling waar zogenaamde “vuile” operaties worden gedaan. Dit zijn behandelingen die niet in de operatiekamer worden gedaan vanwege het hoge besmettingsgevaar. Voorbeelden zijn abcesbehandelingen, behandelingen van vieze wonden en gebitsbehandelingen. In de opname hebben we de beschikking over gasnarcose en zuurstof om de veiligheid van uw dier te waarborgen.

Operatiekamer

Onze operatiekamer beschikt over moderne apparatuur en een gasnarcosesysteem met zuurstofvoorziening. Ook kunnen we als het moet uw dier beademen.

Onze operatiekamer – ook wel OK genoemd – is een aparte ruimte die helemaal af te sluiten is waardoor we de strikte hygiëne die noodzakelijk is bij operaties goed kunnen controleren en garanderen.

Röntgen- en Echoruimte

Röntgenonderzoek wordt in onze kliniek dagelijks gedaan. Digitale röntgen, dus zonder chemische ontwikkelmethode en donkere kamer, biedt grote mogelijkheden. Door het aanpassen van instelling is meer informatie uit de foto te halen.

Soms moet een dier hiervoor onder narcose. Omdat röntgenstraling schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is de eigenaar bij dit onderzoek meestal niet aanwezig. Dierenarts en assistente treffen uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Röntgenfoto’s geven niet alleen veel informatie bij skeletproblemen, maar ook bij problemen van organen.

Echo-onderzoek bij gezelschapsdieren is volop in ontwikkeling. Het echoapparaat in onze praktijk geeft gedetailleerde informatie bij dracht, bij problemen in de buikholte en bij hartafwijkingen.

Labaratorium

Natuurlijk is het allermooiste als we meteen zien, wat er scheelt aan de patiënt; dat proberen we altijd. Helaas lukt dat niet in alle gevallen en dan is aanvullend onderzoek noodzakelijk.
Ons eigen laboratorium kan ons dan in veel gevallen verder helpen. Een groot gedeelte van het bloedonderzoek kunnen we in eigen huis doen met een klinisch chemisch- en met een bloedbeeld-analyseapparaat.

  • Ontlasting-onderzoek bijvoorbeeld in geval van diarree.
  • Bacteriologisch onderzoek bijvoorbeeld in geval van blaasontsteking.
  • Huidafkrabsels bij eczeem en chronische jeuk.
  • Kwalitatief urineonderzoek met sticks op bloed, glucose en eiwit.

Ook voor het vervolgen van een kwaal en de behandeling is het goed om een objectief startpunt te hebben en deze ziekte te blijven monitoren. Dit laatste zien we bijvoorbeeld bij nierpatiënten. Aan de hand van bloedwaarden kunnen we het juiste dieet bepalen.

Gratis parkeren

We beschikken over 3 eigen parkeerplaatsen. Er is altijd een plekje vrij!