Castratie hond Nijmegen

Castratie hond of sterilisatie hond?

U bent vast wel bekend met de begrippen castratie en sterilisatie van de hond. In de volksmond worden deze termen dan ook veelvuldig door elkaar gebruikt. In de praktijk is het echter zo dat voor zowel een reu als een teef altijd een castratie wordt uitgevoerd. Ook wanneer er gesproken wordt over sterilisatie van een teef vindt er in werkelijkheid een castratie plaats. Het doel van een castratie bij de hond is de hond onvruchtbaar maken. Bij de castratie van een teef worden de eierstokken en (een deel van) de baarmoeder verwijderd. Bij castratie van een reu worden de testikels (zaadballen) verwijderd. Bij Dierenkliniek Broerdijk kunt u terecht voor het laten uitvoeren van een castratie bij uw hond, dat geldt dus zowel voor een reu als een teef. Maar waarom zou u de hond eigenlijk laten castreren?

  • Ter preventie van loopsheid van de hond
  • Geen kans op (schijn)dracht
  • Geen kans op baarmoederontsteking
  • Preventie van kanker bij de hond
  • Verminderde kans op suikerziekte
Meer over de hond

Deskundige experts voor de castratie van uw hond!

De deskundige dierenartsen van Dierenkliniek Broerdijk voorzien u van passend advies en optimale begeleiding bij de castratie van uw hond. Niet alleen om te voorkomen dat uw hond pups krijgt, maar ook omwille van gezondheidsredenen op latere leeftijd of om het gedrag te beïnvloeden raden wij een castratie van de hond aan. Bij onze kliniek in Nijmegen nabij Groesbeek, Malden, Beek, Millingen, Ooij kunt u terecht voor de castratie of sterilisatie van uw hond. Onze deskundige dierenartsen dragen met veel expertise zorg voor een zo aangenaam mogelijk consult.

Wij werken voor castraties van de hond altijd op afspraak en nemen ruim de tijd voor de operatie in onze kliniek in Nijmegen. Bij een operatie wordt de hond altijd vooraf lichamelijk onderzocht en tijdens de operatie werken we uiterst veilig. Na de operatie heeft de hond slechts één wond en krijgt u een hondenkraag of pet shirt mee ter bevordering van de wondgenezing. Bovendien krijgt u tien dagen na de castratie of sterilisatie van de hond gratis een nacontrole waarbij de dierenarts de wond controleert.

Jonge honden consult

Castratie hond in Nijmegen bij Dierenkliniek Broerdijk

Bent u op zoek naar een dierenarts in omgeving Nijmegen die de castratie van uw hond kan verzorgen? Bij Dierenkliniek Broerdijk zien wij hierin gespecialiseerd. Wij zijn gevestigd aan de Broerdijk in Nijmegen nabij Ooij, Beek, Malden, Millingen en Groesbeek. Wij verzorgen zowel castraties als sterilisaties voor uw hond en doen dat met grote zorgvuldigheid en oprechte aandacht voor uw huisdier. Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom een castratie of sterilisatie voor uw hond? Neemt u dan gerust eens contact met ons op!

Contact