Sterilisatie konijn Nijmegen

Castreren of steriliseren konijn?

De woorden castratie van een konijn en sterilisatie van een konijn worden in de volksmond vaak door elkaar gehaald. Bij vrouwelijke konijnen spreken we weliswaar van sterilisatie van het konijn, maar in werkelijkheid vindt er een castratie plaats. Castratie bij de ram houdt in dat de zaadballen en een stukje zaadleider worden verwijderd en castratie bij de voedster houdt in dat de baarmoeder en eierstokken worden verwijderd. Het is verstandig om een konijn te laten castreren. Niet enkel omdat daarmee voorkomen wordt dat er jonge konijnen worden geboren, maar zeer zeker ook omdat het de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd beperkt. Bij Dierenkliniek Broerdijk adviseren we daarom ook altijd castratie van uw konijn en wel om de volgende redenen:

  • Geen kans op (schijn)dracht
  • Agressiviteit of dominantie tegengaan
  • Geen kans op baarmoederontsteking
  • Preventie tegen kanker
  • Voorkomen hormonale problemen
Meer over het konijn

Sterilisatie konijn in Nijmegen en omgeving

Sterilisatie of beter gezegd castratie van een konijn werkt preventief en verbetert de levensduur en het levensgeluk van het konijntje. De castratie van het konijn moet echter altijd worden uitgevoerd door een kundige dierenarts die verstand heeft van konijnen. Bij Dierenkliniek Broerdijk bent u daarom aan het juiste adres. Wij hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van castreren van konijnen. Bovendien hebben wij oprecht aandacht voor uw konijn en werken wij uiterst zorgvuldig.

Wij dragen graag zorg voor een zo aangenaam mogelijk consult. Daarom is de castratie van een konijn in Nijmegen in onze kliniek altijd op afspraak. Zo kunnen wij ruim de tijd nemen voor uw dier. Voor de operatie wordt uw konijn altijd lichamelijk onderzocht en tijdens de operatie werken we uiterst veilig. Na de operatie geven wij u een passend advies en handige tips voor een zo optimaal mogelijk herstel van uw konijn. Bovendien komt u tien dagen na de castratie van uw konijn nog eens langs in Nijmegen voor een gratis nacontrole.

Onze prijslijst

Castratie van het konijn in Nijmegen in onze kliniek!

Konijnen zijn sociale en gezellige dieren en met de juiste verzorging en voeding kunnen ze een hoge leeftijd bereiken en dat is nu precies wat we willen bereiken! Bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen, nabij Malden, Beek, Ooij, Millingen en Groesbeek, kunt u daarom terecht voor de castratie of sterilisatie van uw konijn. Ons deskundig team van professionals is uiterst bedreven in het uitvoeren van castraties bij konijnen. U bent dan ook verzekerd van optimale begeleiding voor, tijdens en na de operatie. Neemt u gerust eens contact op voor een passend advies op maat rondom de castratie van uw konijn.

Contact
Konijn Dierenarts Nijmegen en omgeving