‹ Terug naar overzicht

Castratie van een kat

Wanneer castratie van een kat?

Als uw kat  de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt, kan hij of zij gecastreerd worden.

We adviseren een castratie van een kat uit te voeren als het niet de bedoeling is dat de kat nakomelingen gaat veroorzaken of krijgen. Dit is meestal niet het geval, tenzij het om een kat gaat die voor de fokkerij bedoeld is, of als u een keer een nestje van een poes wilt.

Onder castratie van een kat verstaan we het permanent verwijderen van geslachtscel producerende organen. Hieronder verstaan we zowel de mannelijke als de vrouwelijke.

Om verwarring te voorkomen gebruiken we voor de castratie van een kat ook wel de term sterilisatie van een kat als het om een vrouwelijk dier gaat. Strikt genomen betekent sterilisatie van een kat dat de eileiders worden afgebonden, maar niet dat de eierstokken worden weggenomen.

Enkele redenen om een castratie van een kat  wat eerder uit te voeren zijn: Als een een poesje en een katertje uit hetzelfde nestje hebt. Bij langdurige afwezigheid van de eigenaar in de tijd dat de poes of kater de vruchtbare leeftijd bereikt. Bij overduidelijke signalen krolsheid bij de poes of sproeien bij de kater.

Als uw kitten bij Dierenkliniek Broerdijk is gevaccineerd, ontvangt u automatisch een oproep voor de castratie van uw kat.

Wilt u meer weten over de castratie van een kat? Lees hier meer

‹ Terug naar overzicht