‹ Terug naar overzicht

Wat zijn de kosten van een inenting van een kat?

Kosten inenting van mijn kat

De kosten van onder andere de  inenting* van een kat kunt u terugvinden  op onze prijslijst.

https://www.dierenkliniekbroerdijk.nl/prijslijst/.

De kosten van een inenting zijn bij ons opgebouwd uit de kosten van een consult en de kosten van de vaccinatie. Wij zijn van mening dat we u en uw kat het best kunnen helpen door een goed lichamelijk onderzoek van uw kat uit te voeren. Hierdoor krijgen we een goede indruk van zijn gezondheid en kunnen we u optimaal advies geven voor uw kat.

Wij doen geen inenting* zonder consult. ( * met inenting bedoelen we vaccinatie)

Wilt u meer weten over het hoe en waarom van de  inenting van katten? Lees dan verder.

Inenting van uw kat

We vaccineren katten tegen ziektes waarvan ze anders ernstig ziek zouden worden en tegen ziektes die erg besmettelijk zijn. De inenting valt samen met de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw kat . De inenting beschermt uw kat tegen veel voorkomende kattenziektes. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole bespreken we of en welke inentingen  uw kat nodig heeft.

Inenting Kitten

Kittens worden volgens een vast schema gevaccineerd. De eerste inenting krijgt een kitten als hij 9 weken oud is en vaak net verhuisd is naar een ander baasje. Soms blijven kittens nog even bij hun moeder. Dit is de inenting tegen de kattenziekte (Feline Parvovirus ( FPV) en niesziekte (Feline Herpes Virus (FHV)  en Feline Calicivirus (FCV).

De tweede inenting volgt op 12 weken. Kittens mogen vanaf de leeftijd van 12 weken ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid ( Rabiës). Maar dit is niet verplicht.

Waarom een inenting tegen niesziekte?

Inenting biedt helaas geen 100% bescherming. Door middel van vaccinatie wordt een kat beschermd en loopt uw kat minder kans om heel erg ziek te worden door een besmetting met deze virussen.
Katten van 1 jaar oud
Katten van 1 jaar oud krijgen een opnieuw de inenting tegen katten- en niesziekte. Nu is de basis inenting van uw kitten voltooid.
Katten vanaf 2 jaar oud
Hoe vaak moet mijn kat gevaccineerd worden? Dat hangt af van zijn situatie. We adviseren om katten jaarlijks een vaccinatie tegen niesziekte te geven  en zeker als ze veel buiten komen, samen leven met andere katten, in een cattery wonen, naar een dierenpension gaan. Katten die het rijk alleen hebben en nooit buiten komen lopen minder risico, en zouden in principe minder vaak een inenting hoeven. Overleg bij twijfel even met de dierenarts wat het advies voor uw kat is.

Wanneer heeft uw kat voor het laatst een inenting gehad?

Als u voor het eerst naar onze kliniek komt voor de inenting van uw kat, denkt u er dan alstublieft aan om zijn paspoort mee te nemen. Zo kunnen we zien wanneer uw kat voor het laatst gevaccineerd is en met welk vaccin. Op basis daarvan kunnen we met u samen beslissen welke inenting uw kat nodig heeft.

Vaccinatie van uw kat voor  het pension?

Als uw kat het komende jaar in een dierenpension gaat dan is een inenting tegen “niesziekte” verplicht. De vaccinaties en bevindingen van het lichamelijk onderzoek worden netjes bijgehouden in het vaccinatieboekje van uw kat.

‹ Terug naar overzicht