‹ Terug naar overzicht

Het senioren advies voor uw huisdier

Kom naar Dierenkliniek Broerdijk met uw huisdier voor een senioren advies.

 

Vanaf welke leeftijd is mijn huisdier een senior?

 

Is uw huisdier een senior? We noemen een hond vanaf 7 jaar een senior en een kat vanaf 10 jaar. In de herfst en winter brengen we het belang van goed onderzoek bij deze groep huisdieren extra onder de aandacht. Gezond oud worden willen we allemaal, dus dat wilt u toch ook voor uw huisdier?

Oudere huisdieren hebben andere verzorging en voeding nodig dan jonge huisdieren. Bovendien kunnen onze senior huisdieren last krijgen van ouderdomskwaaltjes en ouderdomsziektes. Wij vinden het belangrijk om extra zorg te geven aan het ouder wordende huisdier. We geven u graag advies over aanpassingen in de verzorging en voeding van uw oudere hond, kat of konijn.

Hoe werkt het senioren advies?

 

1.telefonisch aanmelden

Meld u telefonisch aan en maak een afspraak voor een seniorencheck. U ontvangt dan per mail een vragenlijst over uw ouder wordende huisdier ,die u alvast thuis kunt invullen. Zo kunt zich optimaal voorbereiden.

2.Vragenlijst thuis invullen

Voor zowel honden als katten hebben we een vragenlijst. Aan de hand van deze vragen wordt u gestimuleerd na te denken over de gezondheid van uw senior hond en/ of seniorkat. Zo komt u goed voorbereid aan bij het senioren advies. Het maakt  het onze paraveterinair en dierenarts ook makkelijker om u en uw huisdier zo goed mogelijk te helpen.

3. Het senioren advies

De paraveterinair neemt met u de door u thuis ingevulde vragenlijst door en onderzoekt uw huisdier.

4. Senior rapport

U ontvangt na afloop een rapport van de bevindingen tijdens het consult en de met u besproken adviezen. Zo kunt u thuis alles nog eens rustig na lezen.

‹ Terug naar overzicht